Studio Dentin

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je interdisciplinarna grana stomatologije koja ujedinjuje gotovo sva područja stomatologije, a dovedena je do savršenstva kako estetski tako i funkcionalno. Postala je dio svake stomatološke terapije i od svih se zahvata očekuje da budu savršeni i u estetskom smislu. Ponekad problem predstavlja subjektivna procjena što je lijepo, a što nije. Međutim, izbalansiranim kombiniranjem objektivnih parametara struke i subjektivnog doživljaja pacijenta moguće je postići vrhunske rezultate i u području dentalne estetike. Estetska stomatologija podrazumijeva oralnu rehabilitaciju koja maksimalno zadovoljava estetske zahtjeve pacijenata.

Zahvaljujući napretku tehnologije u stomatologiji, u mogućnosti smo u vrlo kratkom roku i bezbolno, vratiti bijeli sjaj vašim zubima. Izbjeljivati se mogu vitalni i avitalni zubi, jedan zub ili skupina zuba. U ordinaciji Bočina optimalne rezultate postižemo primjenom Zoom chairside whitening sustava. To je profesionalni način izbjeljivanja zuba, provodi ga stomatolog u ordinaciji, a rezultati su odmah vidljivi. Cijeli postupak izbjeljivanja traje oko sat vremena, a zubi se mogu izbijeliti i za nekoliko nijansi. Zoom je tehnički usavršen znanstveno utemeljen i klinički provjeren sustav, koji u kratkom vremenu daje optimalne rezultate u postupku izbjeljivanja, na zadovoljstvo pacijenta i terapeuta.

Porculanske ljuske

Jedan od najčešćih načina poboljšavanja osmijeha u suvremenoj estetskoj stomatologiji je postavljanje porculanskih ljuski. To su tanke, prozirne ljuskice koje se lijepe na prednju površinu zuba. Njima možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zuba, ispraviti ortodontske nepravilnosti ili zamijeniti stare, neestetske kompozitne ispune. Estetski nedostaci koji se mogu ispraviti ljuskicama su: Tamni i diskolorirani zubi, otkrhnuti zubi, razmaci među zubima, zubi različite duljine, zubi nepravilnog položaja.

  • Minimalna redukcija zuba brušenjem – otprilike 0,5 mm, puno manje nego kod brušenja krunica
  • Izuzetno prirodan izgled – porculan imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način i zato ljuska ima isti sjaj poput prirodnog zuba
  • Ne tamne – ljuske ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla
  • „Najnježniji“ su zahvat za zubno meso – nema upala i povlačenja zubnog mesa.

Bezmetalna keramika

Bezmetalna keramika (cirkon keramina) je najsuvremeniji sustav nadoknade zuba koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji. Osim funkcionalnosti danas je potrebno zadovoljiti visoke estetske zahtjeve pacijenata. Estetika zuba i zubnih nadomjestaka postala je prioritet kod pacijenata. Zubi, zubni nadomjesci, mostovi i krunice izrađeni od keramike mogu vjerno reproducirati prijašnje stanje, jednako kao i korigirati boju, oblik, veličinu i položaj zuba. Materijali na bazi cirkona danas sve više istiskuju iz upotrebe klasične metalno - keramičke krunice i mostove. Cirkon je najnoviji materijal koji se koristi za izradu krunica i mostova. Karakterizira ga vrhunska estetika, biokompatibilnost, preciznost i čvrstoća.

Zubni nakit

Ukoliko želite svoj osmijeh učiniti još sjajnijim i atraktivnijim, te naglasiti svoju osobnost možete na zub staviti zubni nakit. Stavljanje zubnog nakita na zub je čisto kozmetički zahvat i stvar je osobne odluke svakog pojedinca. Ovisno o željama na zub se može staviti pravi dragi kamen ili cirkonij (poludragi kamen). Cirkoni postoje u raznim bojama i mogu se postaviti na zub koji želite (diskretno ili upečatljivije).

Amalgamski ispuni

Svima dobro poznati amalgamski ispuni, danas se iz zdravstvenih i estetskih razloga zamjenjuju estetskim kompozitnim ispunima koji se izrađuju isključivo vrhunskim materijalima čime se postiže potpuno prirodan izgled zuba. Estetski ispuni izrađuju se u slučajevima gdje nije potrebna velika obnova zubnog tkiva, te se izrađuju direktno u ordinaciji u jednom posjetu. Široki izbor nijansi materijala te njegova sposobnost kameleonskog efekta, rezultiraju izradom ispuna koji su praktički nevidljivi u pacijentovim ustima.

Profesionalno čišćenje i pjeskarenje zubi

Pružamo maksimalnu razinu usluge i uz vanjske suradnike omogućavamo sveobuhvatni tretman na jednom mjestu.

Pošaljite upit ili nas nazovite na: +385 51 645 001

Pošalji upit