Studio Dentin

Sterilizacija i dezinfekcija

Ordinacija Bočina na prvo mjesto stavlja sigurnost svojih pacijenta. Visoko postavljeni standardi sterilizacije, dezinfekcije i higijene osiguravaju očuvanje zdravlja naših pacijenata kao i samog osoblja ordinacije. Svaki predmet, koji se koristi za vrijeme stomatološkog zahvata, prolazi strogi proces sterilizacije i dezinfekcije ili je korišten jednokratno samo za jednog pacijenta (sisaljka, čaša, pregača, rukavice, maske, igle za anesteziju kao i one za ispiranje korijenskih kanala, trake i diskovi za poliranje, vaterolice, itd.).

Nakon svakog pacijenta provodimo dezinfekciju cijelog stomatološkog stolca, radnih ploha i brusilica (turbina, mikromotor i ultrazvučni nastavak).

Sterilizacija je postupak koji potpuno uklanja sve oblike mikroorganizama (bakterije, viruse, spore, gljivice) sa predmeta, instrumenata i materijala koji dolaze u dodir s pacijentom. Taj proces odvija se u posebnom aparatu s vrućom vodenom parom pod tlakom, autoklavu. Kontrola ispravnosti autoklava obavlja se fizikalno-kemijski pri svakom postupku sterilizacije, a biološka kontrola sporama obavlja se 2 puta godišnje.

Pružamo maksimalnu razinu usluge i uz vanjske suradnike omogućavamo sveobuhvatni tretman na jednom mjestu.

Pošaljite upit ili nas nazovite na: +385 51 645 001

Pošalji upit